Over ons

Footprint kado's is de webshop voor duurzame kado's voor kinderen. We verkopen kado's die lang meegaan en vriendelijk zijn voor zowel kinderen als het milieu. O.a. merken als Tender Leaf Toys, Pandoo en Green Toys vind je terug in onze webshop. Met onze webshop willen we mee werken aan een betere en groenere wereld. Door het kopen van onze producten help je hierin mee. Het hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn om een beetje impact te maken ;).

Footprint

De naam Footprint kado’s verwijst naar de voetafdruk oftewel footprint die we achterlaten op de wereld. Met onze webshop willen we mensen hier bewuster van maken.

Je staat er waarschijnlijk niet altijd bij stil, maar bij alles wat we doen laten we een CO2 voetafdruk achter. Deze voetafdruk geeft weer hoeveel CO2 je als persoon uitstoot.

CO2 is natuurlijk niet goed voor het milieu, maar je kan je eigen uitstoot verminderen. Dit doe je o.a. door:

-Minder vlees te eten

-Geen eten te verspillen

-Bewust omgaan met energie

-Duurzame producten aan te schaffen

-In zetten op recycling en hergebruik

Vanuit Footprint kado's verkleinen we de CO2 voetafdruk door in te zetten op duurzame producten, producten die lang mee gaan en producten die d.m.v. recycling zijn gemaakt. Hierdoor maken we, samen met jou, de wereld een beetje beter.

Producten

Ons assortiment is met veel aandacht en zorg samen gesteld. Hierbij hebben we nauw gelet op duurzaamheid en levensduur van de producten. Dit zorgt ervoor dat het milieu zo min mogelijk belast wordt door het produceren van de producten.

De producten zijn voornamelijk van hout gemaakt. Hout is een materiaal wat lang mee gaat, hierdoor heeft het speelgoed een lange levensduur i.v.m. plastic speelgoed. Ook wordt het milieu een stuk minder belast door het produceren van houten speelgoed. Voor het maken van houten speelgoed is ook weinig nodig, denk aan hout, lijm en verf. Hout, eventueel lijm, schroeven en verf op waterbasis. Voor plastic speelgoed is veel meer nodig in het productieproces waaronder ook loodbevattend verf. Plastic speelgoed is daarnaast niet biologisch afbreekbaar. Je kunt het wel recyclen maar maar je komt er eigenlijk nooit meer vanaf.

Naast dat de producten milieu vriendelijk zijn, moeten producten ook leuk en uitdagend zijn voor kinderen en een lange levensduur hebben. Hier is dan ook zeker aan gedacht bij het samenstellen van het assortiment.

Klantvriendelijk

'De klant is koning'

Het is een oud gezegde, maar ook bij ons geldt deze. We streven naar 100% tevreden klanten. Heb je vragen? Mis je een product in het assortiment? Mail ons en we gaan er direct mee aan de slag. Ons mailadres is info@footprintkados.nl.